Uncategorized

Otvoren toranj hotela ibis Styles Sarajevo

ibis Styles, novi hotelski brand svjetske grupacije AccorHotels je sa završetkom radova na novom tornju od 15 spratova i 112 novih soba oficijelno otvorio vrata u Sarajevu i počeo poslovati pod imenom ibis Styles Sarajevo. Adaptacija starog dijela zgrade sa 69 soba nekadašnjeg hotela Sarajevo nastavlja se do kraja 2018. godine, kada će ibis Styles tim i svečano obilježiti ulazak na bh. tržište sa svojim zvanicama.

  

Po završetku svih radova, hotel će imati ukupno 181 sobu, konferencijske sale za 800 osoba što je jedan od najvećih kongresnih kapaciteta u gradu, Spa centar te restoran, cafe i panoramski sky bar. Ukupno ulaganje u projekat, na čijem su izvođenju angažovane domaće kompanije, iznosi oko 30 miliona KM, a hotel zapošljava 70 ljudi uključujući 30 novih radnih mjesta. 

Ibis Styles spada u kolekciju ekonomskih, gradskih hotela koji posluju na preko 400 lokacija širom svijeta, a prepoznatljiv je po zanimljivim enterijerima koji prate određenu temu.  Tako je ibis Styles toranj sa svojim veselim bojama osvježio urbanu sliku sarajevskog naselja Alipašino polje, a dizajn unutrašnjosti je nadahnut Sarajevom i njegovom tradicijom zimskog sporta.

Maštovit, hrabar i razigran enterijer spaja tradicionalne bosanske motive sa industrijskim dizajnom u jednu harmoničnu igru kontrasta koja simbolizira duh Sarajeva. Bosanski ćilimi i bakreno posuđe ilustruju historiju i zanatsku tradiciju grada, a ukomponovani su sa betonom, neonskim svjetlima i modernim komadima namještaja koji predstavljaju mladu kulturu i dinamiku Sarajeva. Tradicija zimskih sportova i sjećanje na Zimske Olimpijske igre je dočarana dosjetljivim detaljima poput retro skija koje dekorišu zidove u sobama ili snow board ljuljačkama ispred recepcije.

Osim originalnog dizajna, usluge ovog hotela su usmjerene na promociju zdravog životnog stila te se u nepušačkom prostoru okupanom dnevnom svjetlošću poslužuju zdrave delicije i bezalkoholni napici. Zdrav i regenerativan san garantuju madraci “Sweet bed by ibis Styles” koji se namjenski proizvode isključivo za ovaj brand širom svijeta.

Posebna pažnja je posvećena zdravom slatkom programu koji sprema poslastičarski tim hotela, a izvrsne slastice se služe u Chill cafe-u otvorenom za javnost u prizemlju ibis Styles tornja.

Kompletan tekst informacije za medije preuzmite ovdje 

Fotografije hotela ibis Styles Sarajevo preuzmite ovdje 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *